UA-69303632-1

Bojlizás törpeharcsás vízen.

G-Carper / Bojlizás / / 0 Comments / 2 likes
Bojlizás törpeharcsás vízen.

Bojlizás törpeharcsás vízen.

Lehetséges!

Sok helyen olvasni, hogy mi a legjobb megoldás a törpék ellen. Sózzuk a bojlit, áztassuk savanyú kukorica levébe, bors, fokhagyma stb… Rengeteget horgászom törpés vízen, ezért volt időm kipróbálni minden módszert amiről hallottam, de egyikkel sem jártam igazán sikerrel. Nálam a zsugorcsöves megoldás jött be a legjobban, de az sem az első pillanatoktól. Volt időm egy igazi ősz végi horgászathoz egy törpéktől nyüzsgő vízen, amelyről tudom, hogy van benne néhány szép ponty (Nagyfoki-holtág) . Az első 3,5 napban nem sikerült a kapás, hiába zsugorcsöveztem a csalit. A frissítésnél jött a meglepetés, hogy 20-25 centis törpék felakasztották magukat, de a jelző meg sem csippant. Utolsó napomon reggel is ez várt, és már kezdtem feladni. Végül gondoltam, még egy dolgot megpróbálok újítani, mert akkor sem fogok tigrissel, vagy kukoricával csalizni. A horgászatom fő kihívásának tekintettem, hogy bojlival fogjak nagyhalat. Nem gondoltam volna, hogy ekkora jelentőséggel bír, ha kikönnyítem a bojlit az alábbi módon. Nem készítettem képet minden pillanatról, de úgy gondolom így is érthető.

Egy fúróval megfúrtam a 18-as bojlik közepét csak épp annyira, hogy ne törjenek szét, majd betömtem szivaccsal. Elég friss bojli volt, ezért nem tudtam nagyobb lyukat fúrni, mert szétesett volna.

IMG_4597

Utána ment bele a szivacs. (A bojlifúró csak azért van ott, mert azzal tömködtem be a szivacsot.)

IMG_3519

IMG_4599

A zsugorcsövet megvagdostam ollóval több helyen, hogy az ízek könnyebben és gyorsabban tudjanak távozni.

IMG_3521

És rámelegítve.

IMG_4602

Utána dippeltem kb. 15-20 percet és csaliztam.

IMG_3523

Így sem lebegett a bojli, csupán lényegesen könnyebb lett. Ekkor jöttem rá, hogy ha ennyi szivaccsal sem tudtam megemelni, akkor a zsugorcső jelent komoly plusz terhet a csalin.

Ami nagyon fontos, hogy nem az etetésre tettem a bojlit, hanem az etetéstől kb. 3 méterre. Az etetés csak bojliból állt, és 8-10 szemnél nem volt több. Kb. délelőtt 11 óra környékén jutottam el odáig, hogy be tudjam húzni a botokat. Délután 3 órakor jött a kapás, ami a környező holtági vízekhez viszonyítva nagynak számító 13,8 kg-os ponty volt. Elképesztően örültem, mert úgy éreztem, hogy többet már nem tudtam volna tenni a siker érdekében.

Untitled

Erre felbuzdulva változtattam a terven és az eredetileg estig tervezett horgászatot meghosszabbítottam másnap hajnalig. Addig nem bírtam nyugodni, ameddig ugyanezt a módszert ki nem próbálom egy büdösebb halas bojlival, annak ellenére, hogy törpés vízen egy tapasztaltabb horgász ilyennel meg sem próbálkozik. Eddig egy kolbászos csípős ízű bojlival próbálkoztam, arra gondolva, hogy annyira nem megy a törpe a fűszeres bojlira. Következő csalim egy tonhalas büdös jellegű bojli volt, ugyanezzel az eljárással. Este naplemente előtt, 6 órakor frissítettem a botokat. Nem történt semmi, később lefeküdtem… Hajnal !!!!4:30!!!! (Ez azt jelenti, hogy kibírta a bojli 10 órát is a törpeharcsák közt). Eszméletlen füstölős kapás, már mosolyogtam, amikor magamhoz tértem, mert azt tudtam, hogy ez nem törpe. A hatalmas köd miatt nem láttam semmit. Kb. 15 perc után, pár akadón átszenvedve megszákoltam egy csodálatos pontyot, ami 12,6 kg volt.

12+ and 13+ beauty carp from Nagyfok12.6kg Tehát mit is mondhatnék ezután. Majdnem 12 órával azelőtt, hogy ezt a két gyönyörű halat megfogtam, úgy éreztem feladom a pecát, mert lehetetlen megfogni a halat ebben az időben, ilyen törpeharcsa aktivitásnál. Aztán eltelt 10-12 óra, és hirtelen az egyik legjobb horgászélményem lett ez a horgászat. Kitaláltam valami mást, változtattam és sikerült.     NightCarpingUntitledUntitledUntitled

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?