UA-69303632-1

Hideg víz, kisebb horog

G-Carper / Bojlizás, Kötések / / 0 Comments / Like this
Hideg víz, kisebb horog

 

Ismét volt időnk 2 napot horgászni a Nagyfoki-holtágon. Szerencsére bele is futottam a szép időbe, ezért bíztam benne, hogy a halak kimennek napozni a sekélyebb vízhez. Délután 2 órakor sikerült eljutnom a vízpartra, így nem volt időm más dolgot kipróbálni, ezért három botból kettőre sokkal kisebb horgokat kötöttem. Mivel hűl a víz, és nem táplálkoznak nagyon intenzíven a halak, hittem benne, hogy a könnyebb és kisebb előkét hamarabb felveszik. Szerencsém volt, mert este 8 óráig sikerült 3 szép halat fogni. Nem hatalmasak, de ebben a késő őszi időben, ezen a vízen ismét sikeres tudtam lenni.

Mindenképp popup szereléket szerettem volna használni, nagyon kicsi 10-es horoggal. Ebben az esetben nem tudtam a fluorocarbon zsinórt használni, mert olyan pici a Fox 10-es horgoknak a szem a végén, hogy nem fért 2x át a lyukon az előkezsinórom. Emiatt az alábbi kötést próbáltam ki. Sokat szemeztem már vele régebben, de nem volt indokolt használata. Most a kis horog miatt, ezzel sokkal jobban és gyorsabban meg tudtam kötni a szerelékeim.

(Fotó forrása: ccmore.com)

Nem készítettem fotót, csak a végső szerelékről. A fenti fotókat a szemléltetés miatt csatoltam.

Végül az én Multi Rig-em így nézett ki.

Ősszel a kis horog jobban működik nekem. (10)

A 3 botból, 2 botra jöttek a kapások. Azokra, amelyekre a kisebb horgokkal kötöttem az előkémet. A csali annyira nem is volt most számottevő, mert édes és fűszeres ízesítésű bojlikkal is fogtam halat. Amint elment a jó idő a kapások is elcsendesedtek. Próbáltam keresni a halat a mélyebb vízben, de sajnos a második napon már nem tudtam eredményes lenni.

Összességében nagyon örültem, hogy a bemutatott technikával szép halakat tudtam horogra csalni.

Carpy and one more...

Carpy and one more...

Like a baby ?

Facebook Comments